Kinderfeestjes

Je kunt het zo gek maken als je zelf wil. Van zelf in elkaar knutselen tot iemand inhuren die het feestje verzorgt. Wat heeft jouw voorkeur? 

Toen onze oudste dochter 5 jaar werd was het tijd voor haar eerste kinderfeestje. Zij had zelf nog niet veel andere feestjes gehad en wilde graag, net als een ander kinderfeestje, een speurtocht doen. Prima! Lekker goedkoop en makkelijk in elkaar te zetten. Haar lievelingsdier was destijds een flamingo (en inmiddels is dit een luipaard), dus het moest wel allemaal in flamingo stijl. Inmiddels is Evi, onze oudste dochter, 7 jaar geworden en hebben we drie feestjes achter de rug. Ik vind het wel leuk om ze even met jullie te delen ter inspiratie. Want zeg nou zelf, even afkijken bij een andere ouder maakt alles veel gemakkelijker toch?

Flamingo feestje it is.

 

We hebben er een feestelijke dag van gemaakt. Alles in flamingo stijl! Via verschillende webshops was er van alles te koop met flamingo's erop. Denk aan vlaggetjes, borden, bekers en ballonnen.

Onze dochter wilde graag een speurtocht houden, dus besloten we dit te doen. Met stoepkrijt hebben wij pijlen gezet en steeds om de zoveel meter kwam er een opdracht. De opdrachten waren allemaal in flamingo stijl, maar dit kan je ook maken voor ieder ander dier. Enkele vragen als voorbeeld:

- wat eten flamingo's het liefst?

- een flamingo is een vogel, noem nog eens drie vogels

- wie kan er het langst op 1 been staan?

- maak met zijn allen deze flamingo puzzel (een afbeelding van een flamingo in stukjes geknipt)

- maak met spullen uit de natuur een nest voor een flamingo ei

- zoek zes eieren in de speeltuin (van die suprise eieren verstopt)

 

Thuis hebben we nog enkele andere spellen gedaan, die je ook met ieder ander dier kan doen:

- flamingo happen (hang een snoepje met het desbetreffende dier aan een touw)

- tatoages zetten van flamingo's (natuurlijk wel plak tattoo's ;-))

- schminken ! Natuurlijk een...flamingo!

en tussendoor hebben we lekker pannenkoeken gegeten. Het feestje was erg gezellig en helemaal niet duur. De voorbereiding kost wat tijd, maar uiteindelijk vliegt het feestje zo voorbij!

Challenges!

 

Toen Evi 6 jaar werd was ze luipaardenfan, maar wilde iets heel anders doen. Met wat hulp van het Ikea rad van fortuin, hebben we allerlei challenges gedaan. Gebaseerd op de ideetjes van de Zoete Zusjes. Dit was ook een heel geslaagd, goedkoop en super gezellige dag.

Op het rad had ik verschillende plaatjes geplakt. Als het rad stil kwam te staan op een plaatje, deden we die challenge. Volgens mij hadden we zelfs nog wat challenges over aan het eind van de middag! Enkele ideetjes:

- smartie challenge: smarties met een lepel van de ene beker naar de andere beker brengen

- slijm maken (volgens recept van de Zoete Zusjes)

- Voel challenges:  in een doos twee gaten maken en hier steeds een bakje met materiaal in zetten. De ander mag niet kijken en alleen maar voelen... wat zit er in het bakje?

- Chocolade lolly's maken : smelt wat chocola en druip dit rond een stokje ( online te koop). Versier het chocola met strooisel en laat de lolly's afkoelen in de koelkast

- Drie kleuren challenge: ieder kind krijgt drie kleurtjes en moet met die kleurtjes een kleurplaat inkleuren

- Zonder handen challenge: eet een dropveter oid op zonder handen te gebruiken!

- Heb jij nog leuke ideetjes?

Biologenfeestje

Inmiddels is mijn dochter 7 jaar geworden. Nog steeds fan van luipaarden en alle andere dieren. Ze wil later dan ook "bioloog" worden. Door de lock down is er helaas niet veel mogelijk, behalve zelf dingen in elkaar knutselen. Echter was er één ding nog mogelijk: reptielen uitnodigen! Via Exotus Serpentis ! 

Je kan vier reptielen thuis laten komen. Iemand van de organisatie vertelt van alles over deze reptielen. De kinderen mogen ze vasthouden en/of aaien. Wij mochten zelfs de schildpad een banaan voeren! tussendoor even pauze en lekkers eten. Na 2 uur hadden wij zelf nog wat tijd over om uilenballen te pluizen (met een pincet  en saté prikkers) en om waterbeestjes onder de microscoop te bekijken. Het was weer een heel avontuur. Iets duurder dan zelf in elkaar zetten, maar wel super leuk en leerzaam!

Reptielen als een kameleon bekijken

Schildpad eten geven!

Waterdiertjes bekijken onder de microscoop

Uilenballen pluizen

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}