De Kidzplanner

De Kidzplanner is een dagplanner ondersteund met pictogrammen. Het is geen gewone dagplanner, maar een instrument om gedurende de dag in te zetten ter bevordering van de taal- en sociaal emotionele ontwikkeling. De Kidzplanner bevat momenteel 66 verschillende pictogrammen met activiteiten. 
Er is gekozen voor vijf activiteiten per keer, zodat het nog goed overzichtelijk blijft. 

"Als je goed kijkt, kun je iedere dag iets moois zien " 

De visuele ondersteuning zorgt ervoor dat een kind direct ziet wat er van hem/haar verwacht wordt. Het zorgt voor duidelijkheid, structuur en voorspelbaarheid. Doordat een kind weet wat de volgende stap is, wordt hij/zij gestimuleerd om zelfredzaam en zelfstandig te zijn.

66 pictogrammen met alledaagse activiteiten en personen (feestdagen zijn er los bij te kopen)

4 basisemoties:bang, boos, blij en verdrietig

Instructies voor de volwassene ondersteund met pictogrammen

Om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen te ondersteunen is er gekozen voor emotieplaatjes die bij de pictogrammen geplaatst kunnen worden. Op een speelse manier leren kinderen gevoelens (h)erkennen, begrijpen en uiten. Het beheersen van de basisgevoelens geeft jonge kinderen een eerste houvast tot een rijk emotioneel leven. Elke activiteit wordt immers met een innerlijk gevoel uitgevoerd.   

Wanneer een activiteit is afgerond, of wanneer de activiteiten na een dagdeel worden besproken, kunnen de emotiekaartjes erbij worden gepakt. De Kidzplanner bevat vier emotiekaartjes, namelijk blij, boos, bang en verdrietig.  Uiteraard kan je ook kiezen voor andere woorden, zoals; nieuwsgierig, bedroefd, jaloers, opgewonden etc. Door andere emoties ook te benoemen, vergroot je onbewust de woordenschat van het kind.  

Magneten

De pictogrammen worden op hun plek gehouden door magneten.

Duurzaam

De Kidzplanner is gemaakt van duurzaam materiaal, namelijk karton. 

Kleurrijk

De Kizplanner is in kleur uitgegeven. Zowel de pictogrammen als het doosje zelf! 

Bespreek met elkaar hoe de activiteit is geweest. Had je er zin in? Vond je het spannend? En hoe was het uiteindelijk? Was het gezellig of was je boos? Door de emoties te benoemen, leren kinderen hun eigen emoties herkennen. Hier kan je de volgende keer dan makkelijker op inspelen. 

Waarom de Kidzplanner?

Z

Geen gewone dagplanner

een instrument om gedurende de dag in te zetten ter bevordering van de taal- en sociaal emotionele ontwikkeling.

Z

Duurzaam materiaal

De Kidzplanner is gemaakt van stevig karton met magnetische vlakken. De planner is gemakkelijk te vouwen en neer te zetten. De pictogrammen kunnen eenvoudig bevestigd worden.
Z

Bevat handvatten om met emoties van het kind om te gaan

Bij de Kidzplanner zit een instructie met pictogrammen voor de volwassene. Met behulp van een stappenplan krijgt u tips om uw kind weer rustig te krijgen in emotionele situaties. 

Z

Ook geschikt voor meertalige gezinnen!

De instructie is zowel in het Nederlands als in het Engels. De Kizplanner kan ook ingezet worden bij meertalige kinderen. In beide talen kan de dagstructuur worden doorgenomen. 

Workshop op locatie?

Een workshop op locatie? Dat kan! Neem vrijblijvend contact met ons op.

Meer informatie over:

  • het inzetten van de Kidzplanner
  • de spraak-/taalontwikkeling van het jonge kind
  • meerwaarde aanbieden structuur
  • de sociaal-/emotionele ontwikkeling van het jonge kind

Koop nu hier jouw Kidzplanner!

Koop nu hier een Kidzplanner en biedt structuur in de dag van uw kind. Zorg voor rust, structuur, duidelijkheid en overzicht! 

Koop nu!
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}