Auto Bingo

door | jun 1, 2019 | Communicatie | 0 Reacties

De zomervakantie komt steeds dichterbij. Vakanties zijn geboekt en de voorpret is begonnen! Zo ook bij ons. Juni is begonnen. Eind volgende maand mogen we weer op vakantie. Nieuwe herinneringen maken, plezier hebben, uitrusten en vooral heel erg genieten! Dit jaar gaan wij met de auto naar het zuiden van Frankrijk. Een lange reis met enkele tussenstops om de benen te strekken en even te spelen. Met een dochter van vier en een dochter van dan twee jaar oud, zal de lange reis een hele uitdaging worden.

 

Nou had ik al bedacht om wat cadeautjes in te pakken, zodat de kinderen steeds iets leuks kunnen doen en beloond worden voor het lange zitten 🙂

Zo ook deze krokodil met kiespijn. Een grappig en spannend spelletje! Maar ook voor de jongste, een rijgspelletje. Dat valt misschien iets sneller op de grond dan de krokodil, maar het zal haar wel wat tijd kosten om zo'n werkje af te maken. En voor onze oudste dochter juist weer een cadeautje waarin ze haar fantasie kwijt kan... een polly pocket. En hoera we hebben er één gevonden van een flamingo, momenteel haar lievelingsdier 🙂

Maar toen bedacht ik mij, dat ik net zo goed zelf iets kan maken. En zo is het bingospel voor in de auto ontstaan!

De kinderen moeten goed om zich heen kijken. Kunnen ze alle plaatjes vinden? Zie je een vliegtuig in de lucht? Een caravan achter een auto? Kunnen ze alle woorden al benoemen? Daarna mogen ze de plaatjes kleuren. Een gezellig spel om met elkaar (of alleen) te spelen. Het zorgt vast ook voor hele leuke gesprekjes.

Je kunt het spel hier downloaden.

 

TIP...

Op internet zijn er meerdere reistafels te vinden, zodat de kinderen onderweg ook wat gemakkelijker kunnen tekenen (voorbeeld). 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}